ПРО НАС
f

Історія початку.

Ідея створення ферми виникла зовсім несподівано. Подорожуючи Хорватією, нам пощасливилось познайомитись із людиною закохану в свою справу. Він показав та розповів про секрети сироділля, його історія була настільки захоплива, що ми не могли дочекатись спробувати сири його виробництва. Спробувавши продукт від експерта, ми одразу закохались і зрозуміли, що просто зобов’язані познайомити Україну саме з таким сиром. На що європейський фахівець згодився поділитись своїм секретом.
Із самого початку ми знали, що на нашій фермі мають бути кози саме англо-нубійсткої та альпійськї порід. Томи ми особисто обирали перших наших красунь у Австрії, пізніше стало питання щодо обладнання. Познайомившись із шведською компанією DeLaval, ми нарешті зрозуміли що початок покладений. Від ідеї до першого сиру пройшло 14 місяців. Початок роботи ферми ми вважаємо 3 квітня 2015 року, і вже у червні 2015 ми змогли насолодитись першими плодами нашої роботи.
f
f

Місце розташування.

На мальовничому хуторі Лукачівка на пагорбах Богуславського району, в далечині від промислових підприємств, жвавих доріг та міської метушні ми розводимо кіз альпійської гірної та англо-нубійської породи, використовуючи тільки природні корма. Тому молоко від наших кіз дуже корисне і володіє неперевершеним смаком. Саме із цього молока по авторським рецептам ми варимо справжній козиний сир, який з гордістю пропонуємо Вам. .
Один із секретів якісного молока та сиру є те, що кози знаходяться на вільному випасі. На території ферми проживають також олені, всі тварини почувають себе комфортно, оскільки загальна площа сягає 35 гектарів.
f
f

Місце утримання тварин.

Ми піклуємось про здоров’я тварин, тому ми дуже серйозно підійшли до процесу будівництва місця проживання кіз, особливо у зимовий час. Європейські фахівці поділились своїм досвідом, тому наші козлятники сучасні та мають ергономічні будівлі, з дотриманням усіх технологічних та санітарних вимог. Основним критерієм для збереження кіз – комфорт,освітлення, свіже повітря, відсутність протягів. Тварини на фермі знаходяться під постійним наглядом ветеринарів.

Доїння

У середньому 1 коза дає приблизно 2-3 літри молока в день, що свідчить про здоров’я тарани та природний спосіб її проживання. Козленята вигодовуються виключно козиним молоком. Сучасна автоматизована доїльна система дозволяє отримувати молоко найвищого ґатунку.
f
f

Визрівання сиру.

Дуже важливий процес у сироділлі – визрівання та витримка продукту, тому наш сир визріває у спеціально обладнаних погребах. Температура та вологість у сховищах грають дуже велику роль, нормальна вологість має бути 85-90 градусі, а температура 12-15 градусів. Наші сховища завжди знаходяться під контролем спеціалістів.